Jogurtu gatavošana kā praktiskais darbs bioloģijā mācību procesā

2020. gada 19. Maijs

Daiga Martinsone, bioloģijas skolotāja

Septīto klašu skolēni šajā nedēļā pārbaudīja, kā zināšanas par baktērijām ir pielietojamas ikdienas dzīvē jogurta pagatavošanā. Jogurts ir veselīgs skābpiena produkts, tāpēc tā lietošana plaši izplatījusies pasaulē. Pastāv uzskats, ka Kaukāza kalnu iedzīvotāju ilgais mūžs saistīts ar jogurta lietošanu.Ir daudz pierādījumu par tā labvēlīgo ietekmi uz organismu, tikai jāatceras par cukura ierobežošanu. Skolēni atbilstoši darba gaitai pagatavoja savu unikālo jogurtu, te Marka Anufrijeva teiktais un plakāts par paveikto. “Man pašam bija ļoti interesanti, kas no tā visa sanāks. Darīju visu pēc grāmatas – uzsildīju pienu un pielēju tīrkultūru. Tad katlā visu samaisīju un ielēju burkā, kurai uzreiz uzliku vāku un ietinu segā. Tas bija ap 4 pēcpusdienā. Visu nakti tā arī nostāvēja segā, bet no rīta ap 9 attinu, un piens jau bija kārtīgi sarecējis. Nu un tad tikai pieliku klāt melleņu ievārījumu. Garša bija kā parastam jogurtam, tikai ne tik salds. Mamma teica, ka viņai vairāk pēc biolakto garšojis.”

Komentāri

Šajā lapā tiek izmantotas sīkdatnes (cookies). Papildus informācija

Lai nodrošinātu Jums vislabāko mūsu mājaslapas pārlūkošanu, šī mājaslapa izmanto sīkdatnes ("cookies").
Uzziniet vairāk par to, kā mēs izmantojam sīkdatnes.

Aizvērt