AUSV viesojas inovatīvās pieredzes skolu pedagogi [+FOTO]

2013. gada 31. Janvāris

Ingrīda Mačuļska, direktora vietniece izglītības jomā

24. janvārī Andreja Upīša Skrīveru vidusskolā notika VISC inovatīvās pieredzes skolu reģionālais seminārs. Skolā viesojās ķīmijas, bioloģijas skolotāji un projekta koordinatori (direktori vai direktoru vietnieki) no Baumaņu Kārļa Viļķenes pamatskolas, Cēsu 2.pamatskolas, Daugavpils pilsētas Centra ģimnāzijas, Daugavpils 3. vidusskolas, Kalsnavas pamatskolas, Lizuma vidusskolas, Valmieras Valsts ģimnāzijas, Viļānu vidusskolas, kā arī Latvijas Universitātes Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centra pārstāvji.

Bioloģijas skolotāji piedalījās skolotājas Daigas Martinsones vadītajā atklātajā stundā par ārstniecības augiem 7.a klasē un analizēja vēroto . Tika atzīts, ka skolēnam noderīgi un saistoši ir piedāvāt praktiskus uzdevumus, šajā stundā tā bija ārstniecības augu noteikšana, balstoties uz augu morfoloģiskajām pazīmēm. Novērošanas prasmes ir svarīgākās, kas jāattīsta bioloģijas priekšmetā.

Ķīmijas skolotājiem bija iespēja vērot Agritas Sakses vadīto mācību stundu 8. klasē par nanozinātni, nanotehnoloģijām un nanomateriāliem mūsu ikdienā. Kā atzīmēja projekta vadītāja D. Namsone: „21. gadsimts ienāk mūsdienu skolā”. Stundas analīzes gaitā ķīmijas skolotājiem bija jautājumi par darbā izmantotajiem materiāliem, kuri daļa bija saņemti no LU ķīmijas un fizikas institūta. Skolotāji apsprieda arī atsevišķu ķīmijas tēmu mācīšanas dziļumu pamatskolā, problēmas šo tēmu apguvē.

Koordinatori vēroja skolotājas Olgas Urtānes vadīto matemātikas stundu 1.b klasē. Mazie pirmklasnieki mācījās pielietot mērvienības cm un dm dažādos praktiskos uzdevumos. Stundas vērotāji uzteica skolotājas profesionālo meistarību integrēt mācību stundā dažādu mācību priekšmetu prasmes. Gan skolotāja, gan skolēni saņēma daudz komplimentus.

Skolu koordinatori diskutēja arī par efektīvu mācību stundu un to noteicošajiem faktoriem.

Ceram, ka katram semināra dalībniekam bija kāds vērtīgs ieguvums no šīs spraigās darba dienas.

Komentāri

Šajā lapā tiek izmantotas sīkdatnes (cookies). Papildus informācija

Lai nodrošinātu Jums vislabāko mūsu mājaslapas pārlūkošanu, šī mājaslapa izmanto sīkdatnes ("cookies").
Uzziniet vairāk par to, kā mēs izmantojam sīkdatnes.

Aizvērt