AUSV pārstāvēta Panākumu Universtātes sesijā [+FOTO]

2013. gada 17. Janvāris

15.janvārī  15 Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas skolēni devās uz Rīgu piedalīties Panākumu Universitātes organizētajā lekcijā.

Dienu atklāja restorāna “Vincents” šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, kurš jauniešiem stāstīja par Slow food – veselīgu, sezonālu, tradicionālu un, galvenais, tepat Latvijā audzētu pārtiku.

Mārtiņš Rītiņš, ir starptautiskās „Slow Food” kustības aizsācējs Latvijā. Tās pamatprincips ir pēc iespējas pirkt pārtiku no vietējiem ražotājiem, jo vietējie augļi un dārzeņi ir daudzējādā ziņā atbalstāmāki par ievestajiem, turklāt vietējiem produktiem ir tīrāka un dabiskāka garša. Slow Food atbalstītāji arī ir pret ģenētiski modificētas pārtikas izmantošanu, aicinot, kad vien iespējams, pirkt dabīgus produktus, pasargājot savu organismu.

Pēc “veselīga” ievada, dienas turpinājumā uzstājās biznesa konsultante, lektore, psiholoģe, Dr. Ņina Linde.

Lektore analizēja mums tik pazīstamo multfilmu “Madagaskara”, liekot aizdomāties par katra tēla rakstura īpašībām, vēlmēm, ilgām un sapņu piepildījumu. Tika meklētas īpašības, kas piemīt līderiem. Ar dažādu uzdevumu palīdzību, tika veicināta jauniešu domāšana. Ņina Linde aicināja jauniešus būt aktīviem, nepalikt malā un atgādināja, ka brīvība ir saistīta ar atbildību.

Dienu noslēdza jau iepriekš iepazītais lektors – Nordic Training International apmācību vadītājs, drosmīgs augstāko kalnu virsotņu iekarotājs Aleksis Daume.

Lektors uzmanību pievērsa tam, cik būtiski ir pašpilnveidoties, kļūstot par citiem cilvēkiem interesantu sarunbiedru, cik būtiski ir izturēties un domāt kā nobriedušam, pieaugušam cilvēkam.

sk. Skanta Krasovska

Komentāri

Šajā lapā tiek izmantotas sīkdatnes (cookies). Papildus informācija

Lai nodrošinātu Jums vislabāko mūsu mājaslapas pārlūkošanu, šī mājaslapa izmanto sīkdatnes ("cookies").
Uzziniet vairāk par to, kā mēs izmantojam sīkdatnes.

Aizvērt